De Heremiet

Symbolen in de Waite tarot

  • Oudere man, staande houding – ervaren, bewust van zijn pad
  • Grijze mantel met kap – eenvoud, bewust leven
  • Eenvoudige staf – kracht in combinatie met nederigheid
  • Lamp met achtpuntige ster – symbolische verlenging van zijn innerlijk licht, maar hij ervaart nog scheiding tussen zijn zielsdelen
  • Eenvoudig landschap zonder bergtoppen – hij bevindt zich op een sacrale plaats

Betekenis in een kaartlegging

1.vragen over het uiterlijke leven (werk, huis, relaties,…)
Je voelt je onthecht van de materiële wereld. Je bewandelt een voorzichtige weg en voorziet gemakkelijk de gevaren op je pad. Je voelt je veilig, oordeelt scherp en maakt wijze beslissingen. Dit gaat gepaard met een gevoel van isolatie. Je voelt je afgescheiden van de wereld en van anderen.
2.  vragen over het innerlijke leven (gedachten, gevoelens, overtuigingen)
Je hebt jezelf geïsoleerd en leeft sober om voor anderen een voorbeeld te zijn. Je leeft voor een stuk in een ontkennings-fase, maar houdt vast aan je principes. Je bent het licht dat verlicht.
3.  vragen over je spiritueel pad
Je ervaart het licht van de wereld binnen in je. Je combineert wetenschap van verschillende werelden en kent de geheimen van de wereld.

Sleutelwoorden
Harmonie ervaren, stilte, afzondering, tevredenheid, gids , goeroe, introspectie, observeren, bescheidenheid, ernstig advies, concentratie, jezelf trouw zijn, alles in relaties tot elkaar zien, onthechting, afschermen van invloed van buitenaf, isolement, onderzoeken, zoeker.

Tip : leer deze sleutelwoorden NIET uit het hoofd, vertrek voor het toekennen van een betekenis altijd vanuit de symboliek / het beeld. 

Waites esoterische visie

De lamp verlengt symbolisch het innerlijke licht van de Heremiet.
Het goddelijke Mysterie is op een natuurlijke manier afgeschermd van diegene die er nog niet klaar voor is.

Lees & koop
Tarot voor iedereen