The Naked Heart tarot -recensie

The Naked Heart tarot is een tarotspel met een eenvoudige maar krachtige symboliek. Dit tarotspel heeft de potentie om energetische blokkades zichtbaar te maken en het hart van de tarotlezer te helen.

Mijn eerste indruk

Dit tarotspel komt in een stevig en mooi afgewerkt doosje met deksel.
De afbeelding op de kaart stelt een hart voor omringd door bloemen. Bovenaan een maansikkel, onder de bloemenmandala een nachtvlinder. Onderaan twee wolven die huilen naar de maan. De tekening straalt energie en mysterie uit.
De binnenkant van de doos is versierd met de vier elementen en een spreuk van de ontwerpster, Jillian C. Wilde : “ Het naakte hart bevat de geheimen van de ziel.”

In de doos een dik, compact boekje met informatie over de symboliek in de kaarten, kaartleggingen en tips hoe je de tekening op de rug van de kaart kan gebruiken in leggingen. En natuurlijk het tarotspel met 23 grote arcana en 56 kleine arcana.

De tarotkaarten

In dit spel spelen dieren een hoofdrol en ze doen dit op een briljante wijze. Als ik de kaarten bekijk word ik door elke kaart geraakt. Door zijn kracht in pure eenvoud met oog voor detail. Wat een energetische dynamiek!
Natuurlijk heeft ook het (naakte) hart een belangrijke rol in dit tarotspel. Jillian C. Wilde ziet het hart als een krachtplaats en een toegangspoort tot je zelf, tot je eigen verborgen schatkamer. Een plaats waar licht en schaduw elkaar raken en onze diepste kern vormen.
De tarotkaarten zijn stapstenen, waarlangs je afdaalt naar jezelf en jezelf helder kan waarnemen. Die open waarneming heeft een helend vermogen.

Sommige kaarten hebben een bijzondere naam. Het Naakte Hart is grote arcana 22. Hierover vertelt ze : “De tarotkaart ‘Het Naakte Hart’ stelt de verbondenheid van je fysieke lichaam, de kosmos, je Hoger Zelf en je Ziel voor. Het is belangrijk te vertrouwen op je eigen waarheid en je levensdoel. Pas dan kan je ontsnappen aan duisternis en je ziel zich verbinden met het licht.”

De grote arcana Aarde Moeder is de creatieve kracht in dit tarotspel en in het universum. De tarotkaart Lucht Vader beschermt deze kracht. Vanuit de grond groeit de Wijze Denker harmonieus richting totale wijsheid.

De hofkaarten stellen een familie voor: telkens een kind, de jeugd, de moeder en de vader. Voor pentakels is dit een familie bizons, voor zwaarden zwarte panters, voor bekers baleinwalwissen en voor vuur vossen. Zeer charmant en energetisch krachtig.
In dit spel zit ook een speelse ondeugendheid verweven die vaak een glimlach op je gezicht tovert. Het opent je hart en brengt rust, zodat de boodschap diep kan doordringen.

Meer informatie

Is je interesse gewekt dan raad ik je aan een kijkje te nemen op de website van Jillian C. Wilde. Op haar facebookpagina vind je interessante weetjes zoals bv. over de gelijkenissen tussen haar tarotspel en die van Waite.

op haar facebookpagina geeft Jillian C. Wilde verschillende tips die een waardevolle aanvulling zijn bij de informatie in haar boek.

Waarom dit tarotspel (niet) kopen?

Dit is een tarotspel dat met liefde is ontworpen en dit straalt het ook uit.
De energie in dit spel maakt je gelukkig. Tegelijk heeft het ook de kracht om blokkades zichtbaar te maken en het ego te ontmaskeren.
Voor wie vertrouwd is met de symboliek in de Waite tarot is dit een toegankelijk tarotspel. Toch voelt dit energetisch totaal anders aan.
Het duiden van de kaarten vraagt meer tijd, omdat de symboliek je uitnodigt je hart te openen voor haar boodschap.
De symbolen zijn apart, intrigerend, maar ook herkenbaar.
Dit is een sterke troef!

Het grootste minpunt : de kaarten glijden niet gemakkelijk door je handen. Schaf je dit spel aan, maak dan alle kaarten voorzichtig los van elkaar. Neem een zacht doekje en wrijf voorzichtig over elke kaart. Gebruik je dit kaartspel regelmatig, dan zal je merken dat ze steeds beter in de hand liggen.

Waar kopen?

Dit tarotspel is natuurlijk te koop via de website van Jillian C. Wilde (al is die momenteel tijdelijk uitverkocht). Ook via gespecialiseerde webwinkels kan je dit tarotspel aanschaffen. Kijk zeker eens op de webshop van Little Red Tarot, wat een mooie selectie aan tarotspellen die door de ontwerpers zelf zijn uitgegeven.
Ik kocht mijn Naked Heart Tarot via de webshop van uitgeverij Koppenhol.
Hun aanbod van tarotspellen is gevarieerd. De bestelling verloopt vlot, voor een correcte prijs en wordt vlug geleverd.

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

2 gedachten over “The Naked Heart tarot -recensie”

  1. Bedankt voor de mooie review, het deck stond al een tijdje op mijn watchlist maar er komen steeds andere decks de neus op steken. Ben op dit moment in blijde verwachting van The El Goliath waarvan ik razend benieuwd ben. Net uit de douane… joepie 😁 groetjes Nini

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.