Het museum van hekserij en magie

Maak kennis met een museum vol magische en rituele voorwerpen.
Een aantrekkingspool voor iedereen met interesse in rituele, magie, wicca en paganisme.

Maak kennis met een museum vol magische en rituele voorwerpen.

Het Museum voor Hekserij en Magie is gelegen in Boscastle een klein dorpje in Cornwall (Zuid-West Engeland) . Het bezit een zeer uiteenlopende collectie aan (persoonlijke) voorwerpen en een bibliotheek over volkse magie, hekserij, Wicca, vrijmetselarij en rituele magie.
Als je een kijkje neemt op hun website dan weet je meteen dat dit museum een aantrekkingspool is voor iedereen met interesse in deze onderwerpen.
Het museum werd in 1951 opgericht door Cecil Williamson in Castletown. In het museum stelde hij voornamelijk persoonlijke gebruiksvoorwerpen tentoon.
Hij werkte hiervoor samen met Gerald Gardner, die er vaak verbleef.
De vriendschap verwaterde na enkele jaren en Gartner kocht het museum over om het ergens anders te vestigen. Williamson bleef niet bij de pakken neerzitten en richtte in een andere stad opnieuw een museum op.
Helaas ondervond hij tegenstand van de lokale bewoners en moest hij tot drie keer toe verhuizen. In 1996 verkocht hij het museum aan Graham King, die de collectie uitbreidde. Nu is het museum in handen van Simon Costin.

the story of the witches mill pagina 2 en 3
Gardner schreef een brochure over de molen met veel persoonlijke foto’s.

Foto’s van de volledige (niet herwerkte) brochure vind je op de website van Geraldgardner.com.

Museum of Witcraft and Magic Boscastle
Huidig Museum voor Hekserij en Magie in Boscastle

Momenteel telt het museum ongeveer 3000 voorwerpen en 7000 boeken. Geluksbrengers, beelden van godinnen, quija- borden, toverdranken, altaren, Book of Shadows, glazen bollen, tarotkaarten, bezems en nog veel meer. Een bijzondere en intrigerende collectie! De bezoeker maakt kennis met het rijke verleden van de westerse magie en spiritualiteit en de verschillende manieren waarop mensen het bovennatuurlijke verbonden met het gewone leven.

dew of heaven tentoonstelling

In 2018 was er een bijzondere tentoonstelling met als titel Dew of heaven, objects of Ritual Magic.  Ze stelden o.a.  schetsen voor die deel uitmaken van de collectie van de derde orde van de Golden Dawn, Alpha et Omega en replica’s van rituele voorwerpen en gewaden van de Ordo Templi Orienties.

prenten uit de collectie van Alfa en Omega
Prenten uit de collectie van Alfa et Omega, waaronder enkele tarotkaarten.
kubusvormig altaar fotografie malcolm baker
Kubusvormig altaar ontworpen Steffi Grant, een O.T.O. adept. Het ontwerp is volledig gebaseerd op de instructies vany Aleister Crowley (BOOK 4, deel 2) . Je kan er de theorieën van Robert Fludd over Microkosmos/Macrokosmos in herkennen alsook, de Wachttorens en de Enochiaanse taal/Tabletten. fotografie Malcolm Baker.

Er is veel te vertellen over de geschiedenis en vreemde voorwerpen in het museum, maar eigenlijk schieten woorden tekort.  Neem dus zeker een kijkje op de website van het museum om je helemaal in de magische sfeer van het museum onder te dompelen.

Ik noteer dit museum alvast op mijn lijstje met interessante plekken om te bezoeken.

Website van het museum voor Hekserij en Magie in Boscastle
Blog van het museum voor Hekserij en Magie in Boscastle
Vrienden van het Museum voor Hekserij en Magie

Hieronder twee filmpjes :
Het eerste filmpje is een BBC documentaire :  A Very British Witchcraft , over wicca en Gerald Gartner. (een echte aanrader!)
Het tweede filmpje is een rondleiding in het Museum voor Hekserij en Magie

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Eén gedachte over “Het museum van hekserij en magie”

  1. Lieve mensen. Ik ben hier in juni geweest en heb daar ook veel over gedeeld. Voor mij kwam de reis daar naartoe als een ‘gift’. Ik heb daar mogen studeren en het heeft mijn magische leven (alsmede mijn praktijk voor waarzeggerij en healing) een boost gegeven. Het is echt een aanrader

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.