Robin Wood Tarot (recensie)

robin wood tarot

Als het vakantie is, snuister ik af en toe door mijn collectie tarotspellen. Enkele dagen geleden lachte de Magiër van de Robin Wood Tarot me guitig toe. Ik deed er een legging mee en plaatste een foto op instagram. Uit de reacties blijkt dat dit tarotspel bij verschillende tarotliefhebbers nog niet is gekend, maar dat ze er wel meteen verliefd op worden. Dit mooi tarotspel verdient het om in het zonnetje te worden gezet!

Vol energie

Het eerste dat opvalt zijn de levendige kleuren, waardoor dit spel je meteen een positief en energiek gevoel geeft. De afbeeldingen hebben ook elk een eigen dynamiek. Sommige lijken wel driedimensionaal, waardoor je het gevoel krijgt dat je de afbeelding kan vastgrijpen.

3 zwaarden robin wood tarot
De ontwerpster, Robin Wood, drukt haar ideeën helder uit. Alle figuren hebben een gelaatsuitdrukking waarop duidelijk de emotie te lezen valt, wat in vele tarotspellen als eens ontbreekt. Een levendig en persoonlijk spel, dat vertrouwen schept.
Woods schreef een boek over haar tarotspel. Ze raadt echter aan de symboliek voor zichzelf te laten spreken. Tenzij je meer wil weten over Woods visie en de achterliggende ideeën van dit tarotspel, is het niet nodig om haar boek te lezen.
De symboliek is herkenbaar en raakt je hart.

Iets Keltisch, iets middeleeuws, maar ook iets van Waite

Dit tarotspel is gebaseerd op de Waite tarot, maar dan zonder verwijzingen naar de christelijke en kabbalistische symboliek. Ideaal voor paganisten met een voorkeur voor de keltische symboliek. Op enkele tarotkaarten na, meteen herkenbaar voor wie vertrouwd is met de Waite tarot. Sommigen zien dit tarotspel als een ideale opstap naar het begrijpen van de iets stuggere symboliek van de Waite tarot of een ideaal alternatief voor wie zich moeilijk kan vinden in de christelijke symboliek van de Waite tarot. De symboliek is gebalanceerd en zal vele tarotisten aanspreken!

Enkele opvallende tarotkaarten

Robin Wood gebruikt voor sommige arcana andere symbolen dan in de klassieke tarotspellen. Drie kaarten vallen hierdoor op.
In de Duivel is geen harig beest te zien, het Rad wordt een wiel van emotie en bij het Oordeel rijst een stralende naakte vrouw als een feniks uit haar ketel. Een benadering die velen zal aanspreken!

duivel robin wood
Een man en een vrouw, geketend aan de materie (kist). De kettingen vormen een omgekeerd pentagram. Een uitweg uit hun situatie lijkt mogelijk, maar is momenteel nog onbereikbaar.

Het doosje

Het tarotspel zit in een stevig en handig doosje met klep. Naast de 78 tarotkaarten, zijn er drie kaarten met een legpatroon en een handig wit boekje met korte uitleg. Wie al met andere tarotspellen heeft gewerkt, kan meteen aan de slag.

Mijn advies

Dit spel spreekt een breed tarot-publiek aan, maar is zeker niet oppervlakkig of kitcherig. Wie op zoek is naar een tarotspel dat een positieve energie uitstraalt, paganistsiche invloeden heeft en een heldere symbooltaal hanteert, zal zich meteen aangetrokken voelen tot dit spel. Met dit spel vloeien je (tarot)kennis en intuïtie samen. Ze brengen het beste in je naar boven!

doos en drie kaarten uit de Robin Wood tarot

Titel : Robin Wood Tarot
Ontwerpster : Robin Wood
Uitgeverij : Llewellyn
jaar : 1991
prijs : vanaf 19 euro