Gave, intuïtie, ervaring & kennis

Bij het leggen en interpreteren van tarotkaarten maakt je gebruik van je eigen kennis en ervaring, doe je een beroep op je intuïtie. Ook jij heb de gave om in dialoog te treden met de tarotkaarten, je moet het alleen ont-wikkelen!

Toen ik mijn boek de titel ‘Tarot voor iedereen‘ gaf, meende ik ook elk woord.
De Tarot als spiritueel werkinstrument, een hemelse fluisteraar, voor jou!
En ja misschien hebben sommigen net dat tikkeltje meer inzicht of kennis. Misschien zijn ze creatiever en toveren ze prachtige tarottekeningen uit hun pen.
Al doende leert men, en dat geldt ook voor tarot. Dus je hebt geen reden om niet in de wondere wereld van de tarot te duiken.
Je hebt enkel een sprankeltje gave, een vleugje intuïtie, een tikkeltje ervaring en een portie kennis nodig. Schud het doorheen, laat het even rusten en …..
de tarotlezer(es) is geboren.

Gave

Hoe ontwikkel jij je spirituele gave?

Een spirituele gave beschouw ik als de vaardigheid om je af te stemmen op een dimensie die de fysieke wereld overstijgt. Deze dimensie is in alles dat leeft aanwezig.
Een spirituele gave is geen goddelijke gunst en je kan het ook niet erven.
Je kan het wel stimuleren en ontwikkelen door meditatie en het verruimen van je inzicht in spirituele processen en systemen. Op dat vlak ben je dus al een stuk op weg! (anders zou je dit blogartikel niet lezen)

Hoe werk jij met je spirituele gave?

Je kan je bewust afstemmen op de ‘goddelijke’ dimensie door jezelf te visualiseren in een ‘heilige’ ruimte. Een ruimte omringd door oneindigheid, een universum vol met informatieve deeltjes. Je kan je vrij door deze ruimte bewegen. soms zet je kleine stapjes, draai je rond in cirkeltjes of voel je dat je dat de ruimte rond jou beweegt.
Soms ga je heel bewust op zoek naar informatie en soms wordt ze naar jou gebracht.
Het is belangrijk om je vanuit een zuivere intentie  met deze ruimte te verbinden.
Het Oneindig Universum is geen grabbelton met informatie, maar een levend wezen dat met je communiceert.
Tip : Creëer een duidelijk mentaal beeld van een innerlijke begeleider. Dit maakt het afstemmen op de innerlijke oneindige dimensie gemakkelijker.

Intuïtie

Interpreteer je de kaarten vanuit het leggen van relaties tussen symbolen of volg je je intuïtie?

Intuïtie steunt altijd op ervaring en kennis. Zij vormen een bron, waarin alle informatie volledig of gedeeltelijk oplost. In de bron, je kan het ook het onbewuste noemen, ontstaan door verbindingen nieuwe informatie. Alle informatie die je tijdens een kaartlezing ontvangt zit dus al in jou. Vertrouw op je intuïtie, maar voedt ze ook door nieuwe informatie aan je bron toe te voegen en actief de informatiedeeltjes met elkaar te verbinden.

Ervaring

Hoe kan ik mijn ervaring met het werken met tarotkaarten verruimen?

Een dagkaart trekken of kaartleggingen doen is de meest gebruikte manier om met tarotkaarten te werken. Hierbij zijn twee dingen erg belangrijk :

  • gebruik niet teveel kaarten in een legging (kaartleggingen met drie kaarten zijn prima!) Geef de kaarten tijd om met jou in contact te komen. Jij vormt samen met de kaarten communicerende vaten, die energie met elkaar delen. Maak er geen kakofonie van.
  • noteer de informatie die door je heen stroomt. Houd dus een tarotboek bij, waarin je alles kan/mag noteren. Censureer jezelf hierbij niet!

Je kan ook de tarotkaarten integreren in meditaties en eigen creaties (verhalen, dagboek, tekeningen,…) Dit zal je tarotbeleving en -interpretaties een echte boost geven.

Kennis

Hoe kan ik het inzicht in tarotsymboliek verbeteren?

Volg een tarotcursus, lees (goede) tarotboeken, volg een blog en leg contacten met andere tarotlezers/tarotliefhebbers. Houd je informatieveld breed en selecteer na een tijdje de informatiestromen die jou het best liggen. Wees tegelijk open, maar ook kritisch.
Iedereen heeft zijn eigen wijsheid, wees alert voor mensen die pretenderen de wijsheid in pacht te hebben. Een basiskennis tarotgeschiedenis vind ik erg belangrijk, omdat dit de basis vormt voor een stabiele uitbouw van je eigen visie op tarot.

Mijn definitie van Tarot Magie : de wetenschap en de kunde om aan de hand van de symbolische taal in de tarot, vorm te geven aan de eigen spirituele visie, beleving en ontwikkeling zodat je je levenspad op een authentieke manier kan bewandelen.

Waite aas Bekers