Spirituele reiziger

Je kan je verdiepen in de symboliek in de tarot door creatief aan de slag te gaan met tarotkaarten.  Op Tarot Cirkel tref je informatie en tips over het werken met tarot. Tarot als een middel om inzicht in jezelf te verruimen en je eigen spirituele beleving . In dit blogartikel vertel ik je over het begin van mijn eigen ontdekkingsreis.

Je kan je verdiepen in de symboliek in de tarot door creatief aan de slag te gaan met tarotkaarten.  Op Tarot Cirkel tref je informatie en tips over het werken met tarot. Tarot als een middel om inzicht in jezelf te verruimen en je eigen spirituele beleving . In dit blogartikel vertel ik je over het begin van mijn eigen ontdekkingsreis.

Kennismaking

Mijn eerste interesse in tarot kwam doordat ik gefascineerd raakte door de mogelijkheid de toekomst te voorspellen met tarotkaarten. Na het lezen van enkele boeken, verwarde ik nog steeds de kaarten met elkaar. Toch bleef de drang om de toekomst te voorspellen, dus deed ik de kaartleggingen die achteraan het boek waren beschreven en zocht ik de betekenis van de kaarten op.

Langzaam droogde de interesse in tarot op. Ik vond tarot een omslachtig systeem en de kaartleggingen maakten me niet veel wijzer. Enkele jaren later verdiepte ik me in westerse esoterie. Boeken over alchemistische symboliek en de christelijke mystiek gleden door mijn handen en steeds vaker kwamen hierbij spontaan beelden uit de tarot in mij naar boven.
De tarotkaarten werden terug uit de oude schoendoos gehaald die ergens achteraan de kleerkast lag.

Welke geheime kennis lag in de kaarten verborgen?

Met veel enthousiasme bestudeerde ik de kaarten. Ik had alle tarotboeken uit de plaatselijke bibliotheek gelezen en naast mijn bed had zich een berg boeken over tarot en esoterie opgestapeld. Ik ontcijferde de symboliek en ‘de geheimen’ in de tarotkaarten. En toch had ik het gevoel : is dit alles.
De kaarten trokken mijn aandacht en tegelijk voelde ik me enorm gefrustreerd. Tussen mij en de tarotkaarten bleef een afstand. Misschien lag het aan mijn aanpak? Ik las steeds hoe anderen de kaarten interpreteerden, hoe anderen ermee werkten en probeerde dit me eigen te maken.
Maar was dit wel mijn manier om met de tarotkaarten te werken?
Om zicht te krijgen op mijn eigen stijl van interpreteren en werken met de tarotkaarten, kocht ik twee schriften met een mooi versierde kaft. In het eerste schreef ik boven aan elk bladzijde de naam van een kaart en langzaamaan vulde het werkschrift zich met woorden. Het tweede schrift gebruikte ik voor losse gedachten en interpretaties van kaartleggingen.

Vele jaren later realiseerde ik me dat dit het begin was van mijn ontdekkingsreis door de tarot. De 78 kaarten vormen de map van mijn eigen spirituele landschap.
De energie die door de tarotkaarten en mezelf stroomt vormen mijn spiritueel pad.
Ik ben niet meer gespitst op een doel zoals het voorspellen van de toekomst of het ontsluieren van de geheimen in de kaarten. In de plaats is beleving gekomen met veel plezier en hartstochtelijke toewijding.
Een spirituele ontdekkingsreis maken met de tarotkaarten als map, verandert je leven in een groot, spannend avontuur.
Het doel van mijn reis : mij laten raken door de ervaringen. Kijken naar mezelf en de wereld om me heen door de ogen van De Dwaas.

Ik hoop dat de artikels op mijn blog en mijn boek Tarot voor iedereen, voor jou kleine oases mogen zijn tijdens je spirituele ontdekkingsreis.
Ik wens je mooie inzichten in jezelf en veel inspiratie.

Hartelijke groet,

Annick

 

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

2 gedachten over “Spirituele reiziger”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.