Meditatie : tarotkaart het Universum

Geleide meditatie dat nauw aansluit bij de symboliek in de tarotkaart het Universum (Thoth tarot Crowley)

In een vorig bericht schreef ik over de symboliek in de tarotkaart het Universum uit de Thoth tarot (Aleister Crowley & Frieda Harris).
In dit blogbericht beschrijf ik een geleide meditatie die nauw aansluit bij de symboliek in deze kaart.

Doel van de meditatie?

  • verbondenheid tussen de tarotkaart en jou (tarotlezer) versterken
  • de verschillende aspecten van jouw universum leren kennen
  • verbinding met jezelf bekrachtigen
  • éénheid in verbondenheid ervaren
  • energie en kracht ervaren
  • bevrijden van belemmeringen die niet in je universum (je eigen unieke leven) thuis horen

En dat allemaal vervat in een eenvoudige geleide meditatie? Ja !
Ik heb ervaren dat eenvoudige meditaties krachtig werken. Voor mij is het mediteren zelf belangrijk en niet de meditatie-techniek.

De techniek is een middel om het in-meditatie-zijn te ervaren. Meditatie is een moment waarop je in dialoog treedt (met of zonder woorden) met aspecten van jezelf die minder aandacht krijgen in het dagelijkse leven. Je creëert door aandacht, ruimte in jezelf om dieper te ervaren. Zo kan de verborgen wijsheid zich openbaren in gedachten, emoties en soms fysieke gewaarwordingen. Wat je ook ervaart, vertrouw op de wijsheid de je begeleidt tijdens het meditatie-moment.

Hoe mediteren?
Kies een rustige plaats, waar je gemakkelijk kan ontspannen. Lees vooraf de geleide meditatie en noteer kernwoorden op een blaadje.

Duur van de meditatie?
Maak een half uurtje vrij voor deze meditatie. Zo heb je voldoende tijd om tot rust te komen en te genieten van de jouw meditatie-moment.

Universum meditatie

Kies een plaats waar je heel ontspannen kan zitten. Leg je handen op je bovenbenen of naast je. Voel het contact tussen je voeten en de grond. Geef aandacht aan de ballen van de voeten, ze zijn wellende bronnen van energie. Vanuit de bal van je voeten stroomt de energie naar je hielen.
Telkens je inademt stroomt de energie als een zachte golf naar je bekken, dat zich langzaam vult met de rustgevende energie van de aarde. Eenmaal je bekken zich heeft gevuld met energie, zal je merken dat de energie moeiteloos verder stroomt langs je ruggengraat naar boven. De energie stroomt in een vloeiende beweging over je hoofd, terug naar je bekken en terug via je voeten naar de aarde.
(Ik pas de omgekeerde ademtechniek toe : inademen = de buik krachtig intrekken, uitademen = de buik zacht lossen)

Je lichaam krijgt een zachte, goudkleurige glans terwijl je rustig in en uit ademt.
Visualiseer dat je lichaam zich in een luchtbel bevindt die langzaam naar boven stijgt en je tot aan de rand van de aarde brengt.
Als je de rand bereiuniversum kosmische danserkt voel je enige weerstand. De rand van de aarde is zacht en elastisch. Ze heeft alle kleuren van de regenboog. Merk dat de kleuren over je luchtbel stromen en de energie van de rand je omsluit en zacht naar boven tilt. Langzaam verlaat je de aarde. Je voelt je vrij en beweeglijk.

Je voelt je aangetrokken om jouw eigen unieke plaats in het universum op te nemen. Je bent het centrum van je eigen universum. Je bent een uniek en stralend individu.

Vanuit je eigen centrum begin je een kosmische dans met de zon als partner. Voel de sterke verbondenheid tussen jou  en je partner. Voel de essentie van de zonnekracht. Voel de oneindige expansie van de zon. Door je verbondenheid met de zon breidt jouw energie zich uit, zonder dat dit inspanning vraagt.

Zeg (langzaam en met tussenpauze) :
Ik ben creativiteit in expansie
Ik ben inzicht in expansie
Ik ben kracht in expansie
Ik ben liefde in expansie

Je stem vibreert zacht door jouw universum. Straal creativiteit, inzicht , kracht en liefde uit in je eigen oneindig universum. Blijf bewust van je centrum, het middelpunt van je universum. Alle energie in je universum is gelijk aan de energie in je centrum. Waar je ook bent, je bent steeds in je centrum, het middelpunt van je eigen universum.
Je bent overal en nergens, nu en altijd.

Omring jezelf met zachte kleuren, ze vormen een bel rond je stralend lichaam.
Je lichaam wordt zwaarder en zakt langzaam terug naar het hier en nu. Je voelt het contact tussen je voeten en de grond en ademt met aandacht in en uit.

 

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.