The Fountain Tarot

http://www.fountaintarot.com/

Sinds enkele weken heb ik een instagram account en ik merkte dat de foto’s van The Fountain tarot me erg bevielen. Enkele dagen later zag ik dit tarotspel in de spirituele webshop van uitgeverij Koppenhol. Wat een prettige verrassing! Uitgeverij Koppenhol levert vanaf een totale aankoop van 45 euro zelfs gratis naar België, bovendien weet ik dat ze hun verzendingen steeds verzorgen. Een nieuw tarotspel aanschaffen? …. Ja!
Maandagochtend 25 april floepte het scherm van mijn computer aan en bestelde ik The Fountain Tarot.

De ontwerpers

Jason Gruhl, Jonathan Saiz, en Andi Todaro vormen het creatieve trio achter deze uitgave.
Jason is schrijver en psychotherapeut met een grote interesse in het stimuleren van zelfontwikkeling en zelfkennis door middel meditatie en reflectie. Jonathan is een visuele artiest en verdiept zich in graag in de geschiedenis van oude culturen. Andi is een creatieve kameleon. Ze is een creatieve ontwerpster en heeft net als Jonathan een grote interesse in het werken met tarotkaarten. Om het startkapitaal voor de productie van de tarotkaarten te verzamelen, starten ze een Kickstarter project op. De respons was groot. Op basis van de 79 olie-schilderijen werden het tarotspel gedrukt. Jason schreef het boek en Andi nam o.a. het ontwerp van de rug van de kaart en de verpakking voor haar rekening.

Artistieke stijl

Toen ik de magnetisch tarotdoos opende en de kaarten één voor één bekeek, werd ik intens beroerd door de schoonheid van de afbeeldingen. De aandacht voor details in de kleine arcana is verbluffend. Als tarotkenner herken je meteen de symboliek uit de traditionele tarotkaarten, maar het zijn meer dan afbeeldingen van tarotkaarten.
Door een spel van zachte kleuren, licht en schaduw en geometrische elementen is dit een tarotdeck uit de 21ste eeuw. Het straalt respect uit voor de tarottraditie, maar oogt hedendaags. Toch is in alle afbeeldingen een poëtische, tedere sfeer aanwezig.
De contrasten waarmee de artiest speelt, zorgen ervoor dat je gemakkelijk met de beeldtaal kan verbinden. Dit zijn afbeeldingen die diep op je inwerken en zich zowel lenen voor kaartleggingen, meditatie, reflectie als magisch werk.

Voor beginnende tarotisten?

Je hoeft geen tarotkenners of -liefhebber te zijn om geraakt te worden door de schoonheid van deze kaarten. Bovendien is er bij dit deck een compact boekje, die je al aardig op weg helpt bij het interpreteren van de kaarten.
Om dit tarotspel ten volle te waarderen is enige kennis over de tarotsymboliek een must.
De unieke artistieke interpretatie uit The Fountain Tarot is voor wie met de Waite tarot werkt een grote verrijking. De kaarten zijn een ideale toegangspoort tot diepe reflectie. Ze maken gedachten, gevoelens in je los. Je voelt de energie in je naar boven borrelen als je naar de afbeeldingen kijkt. Een gevoel dat ik minder ervaar als ik werk met de kaarten uit de Waite tarot.

Traditie en vernieuwing

De Waite tarot uit begin 20ste eeuw is voor mij een tarot dat traditionele symboliek uit de Marseille tarot combineert met nieuwe esoterische inzichten. The Fountain tarot doet hetzelfde in de 21ste eeuw. De ontwerpers tillen tarot naar een hoger niveau door hun aandacht voor detail. Je merkt dat de ontwerpers oog hebben voor de mens in ontwikkeling. In de symboliek verwerken ze verschillende ideeën uit esoterie, religie, wetenschap en psychologie.

79 kaarten

De tarotspel volgt de klassieke ordening uit de Marseille tarot. Gerechtigheid als achtste kaart en Kracht als elfde kaart. In het tarotspel is er één hele bijzondere kaart toegevoegd : de fontein. Het is de bron waaruit alles vloeit en terugstroomt, het eeuwige niets, het alles.

tarotkaart de fontein
The Fountain — De Bron

Waar kopen?

Je kan het rechtstreeks bij de ontwerpers kopen via hun website . Reken wel op een grote meerprijs door verzendings- kosten,invoertaksen, administratiekosten douane en btw.
Je zal een stuk goedkoper uitkomen door, zoals ik, The Fountain tarot via uitgeverij Koppenhol aan te schaffen. Wacht echter niet te lang want hun voorraad is beperkt!