The Opening of the Key deel 2

Op mijn blog schreef ik al verschillende berichten over de kaartlegging Opening of the Key. Je vindt alle links in het blogbericht
Tarot, AL wat is

The Opening of the Key is een methode om inzicht in de tarot en in jezelf te krijgen. Het is een uitgebreide legging, dat kennis over tarot, kabbalah en astrologie met elkaar combineert.
In het tweede deel van kaartlegging, verdeelt men de kaarten in groepen op basis van de astrologische huizen.
Het doel van deze legging is nagaan in welk levensgebied ‘het probleem’ zijn uitwerking heeft. En waar we de oplossing voor het probleem kunnen vinden.

Praktisch

Verdeel de kaarten gelijkmatig over 12 groepen. Ik gebruik hiervoor 12 hulpkaarten, waarop ik kernwoorden heb genoteerd die bij elk huis passen.
In welk huis ligt de significator?
Neem de kaarten uit deze groep en leg de andere kaarten aan de kant. Spreid de kaarten en pas de tel- en paartechnieken toe.tarot en astologische huizen

Op de Tarot Ontmoetingsdag in het voorjaar van 2015, deden we de totale Opening of the Key legging.
Bij het verdelen van de kaarten volgens de huizen, lag de significator in huis 10. Huis 10 staat voor de bewuste presentatie naar de buitenwereld toe. Het tiende huis weerspiegelt op jonge leeftijd ook de invloed van de verwachtingen en persoonlijke ambities van de ouders, met name van de moeder.

Welke kaarten kwamen in dit huis te liggen?
Koningin van Pentakels (de significator)
De Ster
Pentakels 3
Zwaarden 6
Bekers vier
De Hoge Priesteres

Bij het toepassen van de teltechniek, merkten we volgende kaarten met versterkte werking :
Koningin van Pentakels, De Ster, Pentakels 3, Zwaarden 6
Aangezien we op basis van de vraag en de eerste legging bijzondere interesse hadden in de moeder- kind relatie, waren we bijzonder blij om De Ster, De Grote Moeder, in onze legging terug te vinden.
In Pentakels Drie krijgt een leerling advies van een meester, met veel inzicht in het oplossen van praktische problemen en een geestelijke, die onderricht geeft in de spirituele wetten. De oplossing van het probleem ligt in het laten samenwerken van innerlijke met uiterlijke factoren. Naast het geven van emotionele steun en advies, dus ook kijken op welke manier je heel concreet dingen kan bijsturen.kaartlegging en astrologisch huis 10Bij het toepassen van de paartechniek kregen we :
Koningin Pentakels – Zwaarden 6
Angst bij de moeder
Hoge Priesteres – De Ster
Overgang, opnemen van een andere rol als moeder
Bekers 4 – Pentakels 3
Het leren omgaan met innerlijke conflicten en heftige emoties (bij het kind) door erover te spreken.