The Opening of the Key, een ritueel

Visualisatieoefeningen en ritueel om het bewustzijn te verruimen; zegenen van een tarotspel; Opening of the Key

De OOTK is een rituele kaartlegging. Tegenwoordig wordt de legging vaak gedaan zonder een voorafgaand en afsluitend ritueel.
Zelf vind ik het een goede mentale voorbereiding om de OOTK in een ritueel in te bedden. Bovendien wordt de legging zo een sacraal moment. Je vraagt godddelijke begeleiding en inspiratie.

Crowley wijst op het alchemistisch karakter van deze kaartlegging.
Het uitvoeren van de legging vraagt inzicht in de Kunst. Hij associeert de legging met het Heiligdom van de Transcendale Kunst en waarschuwt om deze kunst niet profaan te maken. Doe deze kaartlegging niet om met de informatie wereldlijk succes na te streven.

De rituelen en meditaties hieronder beschreven zijn hoofdzakelijk gebaseerd op informatie uit Book T (Mathers) en By names and Images : Bringing the Golden Dawn to Life p. 85 tot 89 en p. 125 tot 127 (Peregrin Wildoak)

Peregrin Wildoak raadt aan om voorafgaand aan het ritueel van het kaartleggen enkele kleinere rituelen en meditaties te doen. Je kan zelf je rituelen kiezen, zolang ze maar een bepaald patroon volgen : energetische reiniging, extensie van bewustzijn, inroepen van goddelijke leiding en het koppelen van de verschillende energetische stromingen. Binnen de Golden Dawn gebruiken ze hiervoor o.a. het uitvoeren van een Kabbalistisch Kruis, een geleide meditatie om een bewustzijnsverandering te bekomen, het inroepen van de Grote Engel HRU en het verbinden van de energetische stromingen met het tarotdeck.

Het Kabbalistisch Kruis

Universal Waite Tarot
Universal Waite Tarot

Op het moment dat je een OOTK uitvoert, ben je een Magiër m/v. In het ritueel verbind je jezelf met leiding vanuit het Licht of vanuit een diepe connectie met het Ene.
Deze energie wordt in je lichaam gebracht en innerlijke gebalanceerd door gebruikt te maken van een formule.
Het toepassen van dit kleine ritueel beoogt een balans in het energetisch systeem van de subtiele lichamen, reinigt het centrale kanaal van kruin tot aan de voeten en verbindt het Licht van de Ene met het lichaam.

 • Visualiseer boven je hoofd helder wit licht. Hef je rechter hand langzaam omhoog . Stel je voor dat je het witte licht aanraakt. Visualiseer dat je een lint van wit licht naar je voorhoofd brengt. Raak je voorhoofd aan en zeg met een vibrerende stem ATEH
 • Breng je hand omlaag naar je plexus solaris. Visualiseer hoe de witte energie van voorhoofd, naar plexus solaris stroomt en vandaag omlaag naar de voeten. Zeg met vibrerende stem MALKUTH.
 • Hierdoor verbind je de energie van Kether met Malkuth en balanceer je deze extreme polariteiten
 • Raak de rechter schouder aan en vibreer VE GEBURAH
 • Raak de linker schouder aan en vibreer VE GEDULAH
 • Hierdoor verbind je de kolom van constrictie (Geburah) met die van expansie (Gedulah/Chesed)
 • Nu bedekt een kruis met witte energie je hele lichaam
 • Breng je handen samen voor je hart vibreer LE OLAM AMEN
  (betekenis : voor eeuwig en altijd, zo zal het zijn)
 • Sluit de energie in je hart, door je handen over je hart te kruisen

Verruimen van het bewustzijn

levensboom en tarot

Visualiseer hoe je lichaam groeit en voorbij de bron van witte energie gaat. Je bewustzijn gaat van Malkuth naar Yesod. Als je daar aankomt, bevindt je in violet licht. Voel hoe je energie tot rust komt in deze sfeer. Je bewustzijngroet verder en je verlaat het violette licht van Yesod en komt op een pad van helder blauw licht, dat naar Tipareth leidt. Terwijl we dit pad bewandelen verandert onze energie en bewustzijn. Als je die verandering ervaart, ga je verder en zie je een helder geel-goudkleurig licht. Ga binnen in dit licht. Stabiliseer je energie en bewustzijn in deze sfeer.
Je kan nu volledig in de werkelijkheid (Malkuth) functioneren, terwijl je bewustzijn reikt tot de sfeer van Tipareth.

Het consacreren van het tarotspel

Neem de kaarten in je linker. Neem je staf in je rechter hand en houd het over de kaarten.
Zeg : “Ik roep u in, I A O, zodat u H R U kan zenden, de grote Engel die waakt over de handelingen van deze Geheime Kennis. Zodat hij zijn hand onzichtbaar op deze geconsacreerde kaarten kan leggen. Dat we hierdoor ware kennis van verborgen dingen mogen verkrijgen, in de heerlijkheid van uw heilige Naam. Amen.”

I A O deze letters/klanken stellen Isis, Apophis, en Osiris voor, of de cyclus van leven, door en hergeboorte.
HRU is , binnen de Golden Dawn traditie, de engel die waakt over rituelen, zoals het leggen van het Keltisch Kruis. De engel biedt bescherming en inspiratie. De oorsprong van deze engel is onduidelijk. Sommigen denken dat dit een Enochiaanse engel is; de meesten zeggen dat HRU een verwijzing is naar Horus. De zoon van Isis en Osiris, beschermer tegen het kwaad en machtige magiër.

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.