Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Beste lezer, mijn naam is Nini van De Lotusvijver. De Lotusvijver is een blog rond tarot en orakelkaarten met een vleugje I-Ching.
Voor de tweede maal in even zoveel jaren mag ik een gastblog schrijven voor Tarot Cirkel. Annick moest het mij geen twee keer vragen. Ook over het onderwerp heb ik niet lang moeten nadenken. Het was (zoals vorige keer) opnieuw erg leuk om voor zo een inspirerende blog te mogen schrijven.

Inner Child kaarten

Mijn onderwerp had ik al snel gevonden, het zou iets met de Inner Child Tarotkaarten worden. Bij het doorspitten van de beschikbare handboeken was mijn oog al eerder gevallen op een eenvoudige maar toch erg diepgaande legging met 1 kaart: De spiegeltje, spiegeltje aan de wand legging. Voor de naam alleen al zou je de legging doen. De legging kan je terugvinden op pagina 67 van het boek Inner Child Cards Workbook van Isha Lerner.

inner child kaarten set

Voor wie de Inner Child kaarten niet kent even een korte introductie. Deze prachtige kaarten van Isha en Mark Lerner zijn gebaseerd op sprookjes. Volgens de auteur kunnen wij aan de hand van deze figuren en verhalen de schatten uit onze eigen ziel ontdekken. Zo zal bijvoorbeeld het verhaal van Doornroosje werken rond het thema dood en wedergeboorte.

Elke kaart van de Grote Arcana beeldt een sprookje uit. De kleine Arcana trekt de sfeer van sprookjes verder door, maar dan wel gewoon op het niveau van de tekeningen. Zelf vind ik de kaarten iets ‘aparts’ hebben. Zeker en vast een aanrader voor wie zich wil verdiepen in de symbolische boodschappen van sprookjes.

Doel van de legging is om te weten te komen wat de essentie van je ziel is. Wie ben jij in het diepste van je ziel?

Voor de legging zelf heb je enkel de kaarten uit de Grote Arcana nodig.
Ik gebruik hiervoor de Inner Child kaarten maar je kan eigenlijk gelijk welk tarot deck gebruiken. Elke kaart uit de Grote Arcana gaat over een archetype en dit is wat we hier nodig hebben.

De legging

Neem rustig de tijd om tot jezelf te komen en schud je kaarten zoals jij gewoonlijk doet. Leg daarna je kaarten neer in een cirkel, rugzijde naar boven. Laat je ogen over de cirkel heen gaan terwijl je vraagt door de spiegel te mogen kijken naar je ziel.
Kies dan 1 kaart uit welke je in het midden van de cirkel omdraait.

De Gele Weg

inner child kaart de gele weg

Ik heb de legging voor mezelf gedaan en kwam kaart XIX De Gele Weg (Zon uit RW) uit. Deze kaart beeldt een fragment uit het verhaal van de Tovenaar van Oz. Dorothy heeft de Gele Weg gevonden die haar zal leiden naar de Smaragden Stad. Daar zal ze de kans krijgen om terug naar huis te gaan. Ze wordt hierbij vergezeld door haar vrienden die elk op hun beurt ook een weg afleggen.
Ze hebben elk op hun eigen manier een queeste en helpen elkaar deze te behalen.

Uit deze kaart blijkt dat ik iemand ben die op pad is. Op dit ogenblik heb ik ook een duidelijk pad gevonden. Het is een pad naar spirituele groei en thuiskomen bij mezelf. Op zich zeker wel passend maar toch ook een beetje verrassend.

Hoop dat je deze post leuk vond en dat het je heeft aangezet om ook eens een kijkje in de spiegel te kijken. Mocht je deze legging zelf eens proberen, laat dan zeker weten wat je ervan vond.

Groetjes,
Nini