De Kroon van de Magi

Eerder beschreef ik de tarotkaart De Hogepriesteres en Matigheid, op basis van de visie van Waite. Deze keer is de visie van Arthur Waite op de kaart van De Wereld aan de beurt. Terug houd ik me zo strikt mogelijk aan de esoterische uitleg die Waite gaf over de tarot. Zijn uitleg uit het boek Key to the Tarot heb ik in het vet geschreven, daaronder geef ik bijkomende duiding.

De wereld Waite tarot

De Wereld

De finale boodschap van de Grote Arcana is onveranderd en zelfs onveranderbaar, wat betreft het ontwerp. Al eerder werd beschreven wat zijn diepere betekenis betreft.
Sommige kaarten zoals De Geliefden en De Duivel heeft Waite grondig veranderd.
De afbeelding van De Wereld lijkt sterk op
De Wereld uit de Marseille tarot.

Het stelt ook de perfectie en de einde van de Kosmos voor. Het geheim is binnenin de wereld, de scheuring van het universum als het zichzelf begrijpt in God.

Misschien een indirecte verwijzing naar Malkuth als Bruid van Kether. We zijn stoffelijk en kunnen het goddelijke enkel via het stoffelijke ontdekken.
Het universum als manifestatie van het goddelijke kan enkel bestaan omdat er een scheiding is tussen beide. Vanaf het moment dat de manifestatie de volledige perfectie bereikt, vernietigt het zichzelf omdat de goddelijke perfectie niet manifesteerbaar is.

Het is verder de staat van de ziel in het bewustzijn van Goddelijke visie, gereflecteerd door de zichzelf kennende geest.
Maar deze betekenissen zijn zonder vooroordeel wat betreft wat ik heb gezegd over de wereld op materieel vlak.
Het bevat meer dan 1 boodschap op vlak van het macrokosmische. Bijvoorbeeld : de staat van de herstelde wereld wanneer de wet van manifestatie zal uitgevoerd worden tot de hoogste graad van natuurlijke perfectie.

De kaart kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, macrokosmisch staat het voor de gehele schepping, het universum.
Het doel van de schepping en ook de schepping zelf.
Aan de andere kant is het ook een verhaal over de mens, die zowel deel is van de schepping als een schepper van de wereld.

Maar het is misschien vooral een verhaal over het verleden, verwijzend naar de dag dat alles goed was verklaard, wanneer de ochtend sterren samen zongen en alle Zonen van God riepen van vreugde.

Job 38:7
Uit deze zin blijkt de eenheid van alles, alles en iedereen vloeit voort uit God ook Lucifer (Ochtend Ster)hoort erbij en bejubelden samen de schepping.

Een van de ergste verklaringen over deze kaart is dat de figuur de Magus symboliseert wanneer hij de hoogste graag van initiatie heeft bereikt. Een ander beweert dat de kaart het absolute voorstelt, maar dit is belachelijk.

De wereld is één van de eerste kaarten die men te zien krijgt tijdens de Golden Dawn initiatie. Vooraleer men het Grote Werk kan uitvoeren moet men bewust worden van wie hij is in de wereld en t.o.v. God.

De figuur zou Waarheid voorstellen, dit is echter meer correct toewijsbaar aan de zeventiende kaart.

De zeventiende kaart is De Ster verbindt Yesod 9 met Netzach 7, Yesod wordt geassocieerd met de Goddelijke Waarheid.

Tenslotte wordt het ook de kroon van de Magi genoemd.

tel 1, 2, 3, 4, 5, 6  samen op en je bekomt 21
tel 1, 2, 3, 4, 5, 6 samen op en je bekomt 21

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.