Tarot Cirkel in 2015

Op Tarot Cirkel blog ik al meer dan drie jaar over tarot. Ik houd van geschiedenis, symboliek, esoterie en persoonlijke ontwikkeling en dat vindt de lezer terug in mijn blogartikels. Af en toe heb ik behoefte om niet te bloggen, zowel in de winter als in de zomer houd ik daarom een moment van sociale media stilte.
Maar nu is het tijd om terug uit mijn winterslaapje te ontwaken en (een deel van) mijn plannen voor 2015 bekend te maken.

Op 14 februari organiseer ik een bloghop over tarot en de liefde. Wie wil deelnemen stuurt nog deze week een mailtje naar tarot.cirkel(at)skynet.be De link naar je artikel stuur je door voor 5 februari, zo krijgt iedereen de kans om naar elkaar te linken. De moederpagina van de bloghop komt op Tarot Cirkel terecht.

Ik ontdekte in mijn mappen enkele beschrijvingen van Matigheid,
De Wereld, De Keizerin en De Ster. Centraal staat de visie van Arthur Waite zoals beschreven in zijn boek Key to the tarot. Zijn kaartbeschrijvingen vul ik aan, zodat alles wat duidelijker wordt. Wie interesse heeft in esoterie en de tarot van Waite zal dit zeker kunnen smaken. Ze verschijnen in februari op de blog van Tarot Cirkel.

tarotzakje

Tijdens het opruimen van mijn knutselkast ontdekte ik enkele (bijna) afgewerkte tarotzakjes. Bijzonder leuk om te maken en ik heb nog wat stofjes liggen. Zijn er nog lezers die hun eigen tarotzakjes maken?

In maart organiseer ik terug een ontmoetingsdag voor tarotvrienden in Oostende. Het thema is deze keer de tarotlegging Opening of the Key. Samen vaardigheden en kennis combineren, ik kijk er naar uit!
Wie interesse heeft om eens een ontmoetingsdag bij te wonen; in het najaar
is er eentje in het Tarot Museum in Mechelen.
Je bent van harte welkom!

nieuwe aanwinst januari 2015
nieuwe aanwinst januari 2015

Onlangs kocht ik enkele tweedehands tarotdecks. Wat kan je voor 102 euro (incl. verzendkosten) op de kop tikken? Ik ben blij met mijn nieuwe aanwinsten en natuurlijk komen ze aan bod op mijn blog.

Vorig jaar besteedde ik niet veel aandacht aan de tarot van Aleister Crowley. Ik voel het kriebelen, dus waarschijnlijk schrijf ik terug over de tarotkaarten uit The Book of Thoth.

Het wordt vast weer een verrassend en interessant tarotjaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.