Geplaatst in tarot

Plaats vrij op Ontmoetingsdag Tarot

Elk jaar organiseer ik één of twee ontmoetingsdagen. Dan komen we met een kleine groep tarotvrienden samen om de tarot te bestuderen, van gedachten te wisselen en nieuwtjes te delen.
Kortom, een informatieve en gezellige dag.
Om deel te nemen is een basiskennis tarot vereist, d.w.z. je hebt al eens een boek over tarot gelezen en een tarotdeck van dichtbij gezien.

Op 18 oktober komen we terug samen in Mechelen om terug in de tarotgeschiedenis en ruime collectie van Guido Gillabel te duiken.
Ditmaal ligt de nadruk  in de voormiddag op  de Besançon tarot (situering, kenmerken, invloed op andere tarotdecks) en in de namiddag is het thema : Sprookjes en tarot, een pad tot initiatie.

O ja, natuurlijk stel ik het boek Tarot voor iedereen voor!

Net kreeg ik te horen dat twee vrienden helaas onverwachts niet kunnen aanwezig zijn op de ontmoetingsdag op 18 oktober in Mechelen. Hierdoor zijn er twee plaatsen vrij gekomen.
Wil je erbij zijn? Stuur dan meteen een berichtje naar : tarot.cirkel(at)skynet.be
Dan stuur ik je alle praktische informatie toe.

Nu even verder lezen in het boek Waarom de heks in de oven verdween van Mieke Bouma en Lisette Thooft, uitgeverij Boekerij.
In dit vlot te lezen boek staan een paar interessante ideeën die ik wil gebruiken in mijn lezing over tarot en sprookjes.

cursus workshop museum tarot

Auteur:

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick http://tarotcirkel.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s