De Dwaas op de heuvel

Met een lichte tred verschijnt de Dwaas op het toneel. Hij bevindt zich op grote hoogte en staat onverschrokken op de rand van een klif. Zijn ogen zijn naar boven gericht. Hij is zich nog niet bewust van alle uitdagingen die hem te wachten staan. *

de dwaas universal  waite tarot

Morgen verschijnt mijn boek en al heel het weekend zit het lied The Fool on the Hill van The Beatles in mijn hoofd. Alhoewel de tarotkaart De Dwaas niet de inspiratiebron voor Paul McCartney was toen hij de tekst schreef, sluit het toch perfect aan bij de kaart.
In het nummer observeert De Dwaas vanop een heuvel de wereld rond zich. Niemand zoekt contact met hem, want ze begrijpen hem toch niet. Omgekeerd weet De Dwaas dat de anderen zelf dwazen zijn, dus heeft het ook geen zin om naar hen te luisteren.

*uit Tarot voor iedereen, uitgeverij AnkhHermes, auteur Annick Van Damme, september 2014

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Eén gedachte over “De Dwaas op de heuvel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.