De Dwaas op de heuvel

Met een lichte tred verschijnt de Dwaas op het toneel. Hij bevindt zich op grote hoogte en staat onverschrokken op de rand van een klif. Zijn ogen zijn naar boven gericht. Hij is zich nog niet bewust van alle uitdagingen die hem te wachten staan. *

de dwaas universal  waite tarot

Morgen verschijnt mijn boek en al heel het weekend zit het lied The Fool on the Hill van The Beatles in mijn hoofd. Alhoewel de tarotkaart De Dwaas niet de inspiratiebron voor Paul McCartney was toen hij de tekst schreef, sluit het toch perfect aan bij de kaart.
In het nummer observeert De Dwaas vanop een heuvel de wereld rond zich. Niemand zoekt contact met hem, want ze begrijpen hem toch niet. Omgekeerd weet De Dwaas dat de anderen zelf dwazen zijn, dus heeft het ook geen zin om naar hen te luisteren.

*uit Tarot voor iedereen, uitgeverij AnkhHermes, auteur Annick Van Damme, september 2014

Met de volgende tags: