Tarot voor iedereen

Het was de laatste maanden stil op mijn blog. Dat kwam omdat veel vrije tijd naar het schrijven van een boek (over tarot!, wat dacht je?) ging.

Vanaf september 2014 is het overal te koop.

De titel is Tarot voor iedereen en het wordt uitgebracht door uitgeverij AnkhHermes.

Wie mij persoonlijk kent of mijn blog leest, weet dat ik een passie heb voor tarot. Het zijn beelden die tot mijn ziel spreken en me al jaren innerlijk beroeren. Het is een passie dat ik graag met anderen deel via workshops, lezingen, ontmoetingsdagen en mijn blog. Op mijn blog vind je heel veel informatie, de onderwerpen spruiten telkens voort uit het tarotonderwerp waarop ik me op dat moment in verdiep. De artikels zijn bedoeld als inspiratie voor wie op zoek is naar informatie over tarot. Nooit was het mijn bedoeling om de lezers van mijn blog op een gestructureerde manier informatie te geven over tarot. Daar dient een blog niet voor, die informatie haal je uit een boek.

Over tarot zijn al heel wat boeken geschreven en toch dacht ik dat er nog ruimte was voor een boekje van mijn hand.

Dus maakte ik een lijstje van wat ik belangrijk vond als schrijver

  • Een laagdrempelig boek, zonder te vervallen in oppervlakkigheid.
  • Een leer-en werkboek. Ondersteuning bieden bij het bestuderen van tarot, informeren over tarot, maar vooral mensen inspireren bij het ontwikkelen van een eigen denkkader over tarot.
  • Klemtoon op symboliek en de kracht van de tarotbeelden als transformator
  • Gebaseerd op historische informatie, maar in een hedendaags jasje en met een persoonlijke twist
  • Niet uitbrengen in eigen beheer, maar wel via een gereputeerde uitgeverij. (en zo een zo groot mogelijk publiek bereiken)

Van uitgeverij AnkhHermes kreeg ik de mogelijkheid aangeboden om een Ankertje te schrijven over tarot. Boeken uit de Ankertjes –reeks zijn al jaren bekend als informatieve en toegankelijke boekjes over gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Enkele jaren geleden zijn ze qua vorm iets veranderd. De nieuwe Ankertjes zijn niet meer dun en langwerpig. Ze zijn breder en dikker geworden, bevatten meer informatie en toch zijn ze klein genoeg om mee te nemen in (een grote) handtas.

Het startschot voor het schrijven van een manuscript was gegeven.

Ik had momenten van inspiratie, maar even goed kreeg ik soms dagen geen letter op papier. Ik schreef met de hand, tikte op twee verschillende computers, deed opzoekwerk en ik schreef lange teksten, die ik daarna kortwiekte. Ik schreef en schreef tot ik (en de uitgever!) halfweg april helemaal tevreden was over het manuscript.

Een manuscript is nog geen boek. Op 1 mei reed ik richting Utrecht voor een persoonlijke bespreking met het team van uitgeverij AnkhHermes en ik keerde ’s avonds helemaal tevreden terug met een ondertekend contract.

Enkele dagen later kreeg ik de definitieve versie van de omslag van het boek toegestuurd.

Het kind op de kaart van De Zon opent zijn armen en komt je tegemoet. Laat je door zijn enthousiasme omarmen en hij zal je iets in je oor fluisteren

 tarot is er voor iedereen!

omslag boek Tarot voor iedereen auteur Annick Van Damme uitgeverij AnkhHermes

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.