Een kaartlegging @This Place

Sara Manente en Marcus Simoes , This PlaceSara Manente en Marcos Simoes nodigen voor elke versie van THIS PLACE een ander artistiek koppel uit om twee weken lang met hen samen te werken rond het begrip verschuivingen en daardoor de ruimte waarin ze werken te herscheppen. Gaandeweg creëren ze zo een nieuw object voor het publiek. De oorsprong van deze werkmethode vonden ze in buitenzintuiglijke waarnemingen.

THIS PLACE op Buda Vista wordt gemaakt i.s.m. de Spaanse zusjes Edurne en Clara Rubio.
De samenwerking tussen de artiesten tijdens dit project duurt tien dagen en start met een tarotconsult. De vragen tijdens het consult richten zich voornamelijk op het artistieke project zelf, het verloop van hun samenwerking en de verdere toekomst van het project.

Op maandag 10 maart was ik daarom bij hen te gast in het Buda kunstencentrum in Kortrijk. Na een korte kennismaking werden de eerste kaarten op tafel gelegd.
Het was een kaartlegging voor vier personen. Clara was niet aanwezig, althans niet in den lijve, daarom trok Edume voor haar de kaarten.
We deden in ruim anderhalf uur vier kaartleggingen.

1/ Elke kunstenaar een kaart uit de grote arcana laten trekken, om de energetische inbreng tijdens het project te bepalen.
2/ Vraag over toekomstige kunstzinnige samenwerkingen tussen de zusjes onderling. Hiervoor heb ik een Keltisch Kruis gelegd.
3/ Vraag over hoe kunnen ze zich met elkaar kunnen verbinden via telepathisch contact. Hiervoor liet ik terug vier kaarten uit de grote arcana trekken. De kaarten werden rond  de twee van Bekers gelegd, omdat die kaart qua interpretatie nauw aansluit bij telepathisch contact.
4/ Hoe zal de samenwerking gedurende de 10 dagen verlopen . Hiervoor werden uit alle kaarten 10 kaarten getrokken, 1 kaart per dag.

Zelf noteerde ik de kaarten niet en ik weet al helemaal niet meer wat ik precies heb gezegd. Dat weet ik zelden, want ik lees de kaarten vaak in een soort flow, een trance-achtige toestand. Voor mij is dat een licht trillend gevoel in het lichaam en het gevoel dat mijn haren recht komen (maar niet uit woede of frustratie hé !) Je plaats jezelf buiten tijd en ruimte en treedt een andere werkelijkheid binnen. Alsof je even je stekker in een ander stopcontact steekt. Tijdens het praten verplicht ik me af en toe een samenvattend antwoord te geven, maar zelfs dat onthoud ik zelf maar half. Gelukkig werd er aan tafel druk genoteerd en werd de kaartlezing opgenomen.  (Hmmm I hope my English wasn’t too rusty)

Enkele kaarten trokken mijn bijzondere aandacht zoals :

De Aas van Pentakels die ‘toevallig’ tussen de grote arcana lag en natuurlijk werd getrokken. Geen probleem, komt wat komt. Een Aas van Pentakels trekken aan het begin van een project, dat lijkt me best een prima start.
En welke kaart trok Edume voor Clara ? De Zegewagen, hoe kan het ook anders voor iemand die momenteel een rondreis maakt ergens in Zuid-Amerika!
Dan was er nog een 3 Bekers, heerlijk zo op het einde van een inspannende week. En de voorstelling op het einde van het project …. Dat is De Magiër, want alles dat gedurende deze tien dagen wordt bedacht, wordt getoond aan een publiek. En daar houdt De Magiër wel van!

Soms moet je ook eens nagaan welke kaart er niet voorkwam in de legging. Ik denk hierbij in het bijzonder aan De Toren. Toch een kleine zucht van verlichting, de toren stort niet in. Laat het publiek maar komen!

Meer info over This Place in Kortrijk

3 bekers tarot Arthur Waite

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.