Keltisch Kruis, een sleutel tot de tarot

Vaak lees je verschillende manieren waarop je de kaartlegging het Keltisch Kruis kan leggen. Dit leidt vaak tot verwarring of je voelt dat de beschrijving niet volledig juist is. Daarom kan je op de blog van Tarot Cirkel verschillende artikels lezen die je op weg helpen om deze kaartlegging onder de knie te krijgen.

Het boek dat bij de Waite tarot hoort is  The Key to the Tarot – Arthur Edward Waite  , in latere publicaties ook The Pictorial Key to the Tarot genoemd.
Alhoewel zelfs Waite niet altijd duidelijk is in de beschrijving van de legmethode en er zelfs een fout staat in het boek in verband met het kiezen van een significator, is het aangeraden om dit boek te raadplegen als je wil weten wat Waite precies over zijn tarot deck en de kaartleggingen schrijft. (Je kan natuurlijk ook gewoon mijn tips lezen!)

Het is niet meteen een boek voor beginners. Waite is heel beknopt in zijn beschrijving van de symboliek en aan de betekenis in kaartleggingen besteedt hij niet veel aandacht. Het leggen van de kaartlegging het Keltisch Kruis staat in zeer veel boeken beschreven, maar is toch geen aanrader voor beginnende kaartleggers. Maar als je de kaartlegging ergens beschreven ziet, kriebelt het natuurlijk om de kaarten in dit patroon te leggen en te duiden.  Ik help je hierbij graag op weg.
Klik op de

koningin pentakels
de keuze van de significator in de kaartlegging
Het Keltisch Kruis
key to the tarot first edition
Beschrijving legmethode volgens A.E. Waite (vertaling uit het boek, met kleine correctie)
afbeelding werkblad significator links keltisch kruis
Werkblad Keltisch Kruis, significator kijkt naar LINKS
ideaal voor het bijhouden van een dagboek kaartleggen Keltisch Kruis
afbeelding werkblad significator rechts keltisch kruis
Werkblad Keltisch Kruis, significator kijkt naar RECHTS
ideaal voor het bijhouden van een dagboek kaartleggen Keltisch Kruis

One Comment

  1. Ali Dijkstra-Wijnants

    Hartelijk dank voor deze uitleg! Het is prettig om alles nog weer eens stap voor stap na te gaan en het kruis te leggen en te lezen op de manier die Waite bedoelde. In de meeste boeken wordt deze legging besproken maar dit is zeer verhelderend! Ali.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.