Legacy of the Divine

Bespreking van tarotspel Nalatenschap van het Tarot der Goden, Legacy of the Divine van Ciro Marchetti

Toen de Gilded Tarot in 2004 op de markt kwam, was het meteen een schot in de roos. De vakkundige manier waarop Ciro Marchetti de digitale pen gebruikt om prachtige tarotbeelden te creëren is sindsdien nog verfijnder en dynamischer geworden.Legacy of the Divine, Ciro Marchetti

Geen wonder dus dat Legacy of the Divine meteen vele fans kende. Bij veel tarotisten staat het deck zelfs in hun top 10!

De ruim 30 jaar ervaring in de marketingwereld zorgt ervoor dat Ciro goed aanvoelt wat mensen van een tarotdeck verwachten. Hij neemt je mee in een sprookjeswereld. Zijn stijl is vernieuwend en tegelijk heel herkenbaar. De sublieme samenhang van vorm en kleur brengen de afbeeldingen tot leven.

De tarotkaarten hebben een grote toegankelijkheid. De dromerige sfeer is drempelverlagend en prikkelt de zintuigen. Op vlak van symboliek laat hij zich duidelijk inspireren door de Waite tarot, maar hij interpreteert die op zijn eigen-zinnige creatieve manier. Op geen enkel moment heb je het gevoel dat je naar een Waite kloon aan het kijken bent.

De kaart van De Hiërofant is opvallend anders dan in traditionele tarotdecks.
Hij gaf het een andere naam en de figuren op de afbeelding verwijzen naar vier verschillende religieuze tradities. De reacties hierop waren lovend, velen vonden dat de kaart hierdoor een meer spirituele uitstraling kreeg en minder autoritair overkwam.

In de hofkaarten valt het op dat De Ridders enkel door hun helm worden voorgesteld. Hiermee wil Ciro de dynamiek van de ridderkaarten benadrukken en je uitnodigen om zelf je plaats in het tarotdeck op te nemen. Wie de helm past trekke hem aan!

 

Het is een opvallende trend in de tarotwereld dat samen met  het uitbrengen van een nieuw deck een begeleidend boek wordt gepresenteerd. Ook Ciro kreeg de vraag van uitgeverij Llewellyn om een boek te schrijven. Het fantasieverhaal sluit mooi aan bij het deck en neemt je mee in de wondere wereld die hij in de tarotkaarten creëert.
Door de vele contacten met tarotisten is hij vertrouwd met kaartinterpretaties.
Zijn interpretaties worden aangevuld met die van tarotisten met naam en faam :
Ruth Ann en Wald Amberstone, James Ricklef en Leisa ReFalo.

Hoewel het boek een mooie aanvulling is bij het deck, is het niet noodzakelijk om het te lezen vooraleer aan de slag te gaan met de kaarten, een beetje tarotkennis volstaat.

Waarom zou je dit deck aanschaffen?

 • visueel erg aantrekkelijk
 • toegankelijke symboliek
 • ideaal voor intuïtieve kaartleggingen
 • gelijkenissen met de Waite tarot

Waarom niet?

 • bedoeld voor een groot publiek en dus weinig esoterisch
 • leent zich minder voor tarottoepassingen zoals meditatie, verdieping in symboliek,…

legacy-tarot

Uitgeverij Koppenhol  bracht de Nederlandstalige versie op de markt onder de naam Nalatenschap van het Tarot van de Goden. (25 euro)

nederlandstalige uitgave van Legacy of the Divine Nalatenschap van het tarot der Goden

Tarot Cirkel

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

3 gedachten over “Legacy of the Divine”

 1. Hallo. Kun je mij iets vertellen over de kwaliteit van de kaarten in het Nederlandse deck in vergelijk met de Engelse uitgave. Ik heb namelijk de Engelse en aan de randen wordt het witte karton van de kaart zichtbaar(de zwart verf chipt er af) en de kaarten zijn ook erg dun. Ik hoop dat Uitgeverij Koppenhol daar meer aandacht aan heeft besteed. Ii vind hun Rider Waite met de paarse achter en het kruis namelijk prima.

  1. Zelf heb ik hier thuis enkel de Engelstalige versie liggen. Ik hoorde verschillende klachten over de kaartkwaliteit, ze is inderdaad ondermaats.

   Ik heb even rondgevraagd en hoorde geen klachten over de drukkwaliteit van de Nederlandstalige versie. De kaarten van het deck Nalatenschap van het tarot der Goden zijn iets stugger dan de kaarten van de (standaard, Nederlandstalige) Rider Waite (geruite rug).

   1. Dank je wel voor je reactie. Misschien kies ik dan wel voor de Nederlandse uitgave. het is toch altijd een gok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.