Tarots, Alessio Delfino

Fotograaf Alessio Defino werkt aan een serie Tarotportretten, #erotiek #symboliek

Op een grijze zaterdagnamiddag stap ik de Galerie Antonio Nardone in Brussel binnen. De reden van mijn bezoek is de Collectie ‘Tarots’ van Alessio Delfino die enkele weken in deze galerie wordt tentoongesteld (nog tot 27 april 2013).
De eigenaar ontvangt me hartelijk en geeft meteen op een bondige en heldere manier een woordje uitleg in het Frans. Heel ontspannen kan ik alle 12 werken bekijken. De laatste creatie van Delfino is één van mijn favorieten : Het rad van fortuin. Net als de 11 andere werken is dit een onderdeel van een nog onvoltooid project.

LETOILE Alessio delfino
De Ster   foto : Alessio Delfino

De fotografische kunst van Alessio Delfino weerspiegelt niet de werkelijkheid, maar is er steeds een interpretatie van. Hetzelfde doet hij met de grote arcana uit de tarot.
Hij wijkt af van het klassieke beeld, maar ook niet teveel. Zijn Tarots zijn een vrije interpretatie van de grote arcana van de tarot, maar nog goed herkenbaar.
Tot nu toe zijn er 12 werken. De volgorde waarin de werken ontstaan is een organisch proces; een ontmoeting tussen het tarotbeeld, het model en de kunstenaar. De modellen bepalen welk tarotbeeld zij tot uitdrukking willen brengen.
De uiteindelijke foto is slechts het allerlaatste moment van een lange voorbereiding. Alle grote arcana van de tarot heeft hij bestudeerd en veel achtergrond informatie  (in het bijzonder de kabbala) doorgenomen. Alessio Delfino bouwt een innerlijk beeld op van de tarotafbeelding en kiest zorgvuldig de elementen voor zijn decor die dit beeld kunnen uitdrukken. Hij maakt zelf het decor en geeft bevriende artiesten de opdracht bepaalde bijzondere decorstukken te maken.

De werken ademen een mysterieuze, moderne vintage atmosfeer uit met een vleugje drama en glamour. Zijn modellen stralen een sensuele kracht uit, die prachtig geaccentueerd wordt door een perfecte belichting. Soms had ik echt het gevoel dat ik naast de fotograaf in zijn studio stond en ‘live’ naar het model keek.
Dit prachtig resultaat is deels te danken aan het gebruik van een Hasselblad, het neusje van de zalm onder de fototoestellen.

Als kijker kan je het werk op verschillende manieren benaderen. Het zijn in de eerste plaats mooie kunstwerken, die je verleiden tot een innerlijke dialoog. Voor wie interesse heeft in esoterie bieden de werken een sleutel tot het verborgene.

Wie de werken wil bewonderen kan een kijkje nemen op de website van Alessio Delfino of een bezoekje brengen aan Galerie Antonio Nardone, Sint – Bernardstraat 34-36, 1060 Brussel.
(Helaas is de tentoonstelling in deze galerie voorbij.)

Tarot Cirkel

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.