Jaarlegging met tarotkaarten

Wat brengt 2013 voor jou?

Het jaar loopt langzaam naar zijn einde toe. Tijd om aan mijn jaarlegging voor 2013 te denken. Voor mezelf leg ik zelden de kaarten, maar een jaarlegging sla ik niet over.
Dit jaar kies ik voor de Golden Dawn Tarot van Robert Wang en Israel Regardie.

Ik maak de grote tafel in de woonkamer volledig vrij. Vooraleer ik de kaarten schud en op tafel leg, neem ik de tijd om innerlijk afscheid te nemen van het oude jaar en het nieuwe jaar te verwelkomen.

Om mijn volledig te kunnen afstemmen op de kaarten, verdeel ik de kaarten over enkele kolommen, maak daarna terug een stapel, schud driemaal, coupeer het deck en leg de kaarten op tafel.

Bij het leggen van de jaarlegging verkies ik een methodische manier. Ik leg dus de kaarten op tafel in de volgorde waarin ze in het deck liggen en begin met de bovenste kaart.
Per maand kies ik drie kaarten.
De eerste kaart is het Thema van de maand. De tweede is de ‘Poortkaart‘, het stelt een groeikans voor of iets dat te ontdekken valt. De derde kaart is de ‘Sleutelkaart’, het geeft je een hint over hoe je de groeikans het best kan benutten. De Sleutel opent de Poort, samen vormen ze een dynamisch duo. De Poortkaart is eerder passief van aard. De Sleutelkaart is de actieve kaart en toont hoe je het geheim van de Poortkaart kan ontsluieren.

Het boeiende aan deze legging is dat ze uitnodigt om over enkele thema’s in je leven na te denken en aanzet tot het ondernemen van actie.

Het is een uitgebreide legging en dat houdt een paar risico’s in. Zo kunnen er altijd een paar kaarten van tafel vallen ( ja, het is me vorig jaar overkomen!) Gelukkig noteer ik altijd meteen na een legging de kaartvolgorde. Ik heb namelijk de,  soms tot verwarring leidende, gewoonte om kaarten tijdens het interpreteren vast te nemen en van plaats te verleggen.

Na het noteren van de kaarten, bekijk ik de hele legging. Welke kaarten vallen op?
Hoe is de verdeling op vlak van elementen?
Daarna interpreteer ik de kaarten per maand.
Dat doe ik 12 x en … ik heb een jaarlegging!

Andere kaartleggingen op Tarot Cirkel

Keltisch Kruis (1)
Keltisch Kruis (2)
De tijdslijn
Maan-Zon legging (op basis van je horoscoop)

Tarot Cirkel

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.