Maan Zon legging

Astrologische correspondenties in een tarot kaartlegging

Het viel me meteen op dat de Maan en Zon in de Mary-El Tarot elk een andere kant uitkijken. Het deed me denken aan de mogelijkheid om op basis van je horoscoop een tarotduiding te geven. Tarot en astrologie zijn twee systemen die verschillend van aard zijn, maar allebei hebben ze tot doel de verschillende aspecten van je mens-zijn te belichten, om zo een dieper inzicht in jezelf te krijgen. Tussen de twee systemen kan je correspondenties zien.
Er zijn correspondenties tussen de tarotkaarten en de planeten, de 4 elementen en de tekens van de zodiac. Zo wordt bv. de Ster geassocieerd met het teken Waterman en de Heremiet met het teken Maagd.

Iemand met de zon in het teken Waterman en de maan in teken Maagd krijgt dus een Maan-Zon tarotduiding zoals hieronder afgebeeld.

heremiet-maan-zon-ster-Mary-El-Tarot-kaartlegging-horoscoop-correspondentie-astrologie-teken-maagd-waterman
De Heremiet (Maagd), Maan, Zon, De Ster (Waterman)
tarotkaarten uit de Mary-El Tarot

Interpretatie :
Je straalt als een Ster aan de hemel. Vanop een afstand overschouw je graag wat er rondom je gebeurt. Vooruitziend zoals je bent, ben je graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Soms kom je nogal afstandelijk over, al is afstand natuurlijk relatief.

Diep vanbinnen ben je iemand die nood heeft aan rust en introspectie, om alle indrukken die je als Ster opvangt een plaats te kunnen geven. Als je de tijd neemt om het innerlijk stil te maken, kom je op vernieuwende gedachten. Je hebt oog voor details en voor wat werkelijk belangrijk is.

Je bent iemand van contrasten, de tarotkaart Matigheid is daarom een goede meditatiekaart voor jou. Als je de balans kan vinden tussen je behoefte om je terug te trekken om alles te analyseren en jezelf op de voorgrond te plaatsen om te schitteren, zal je in staat zijn om je diepste wensen waar te maken.