Geplaatst in geschiedenis, tarot

De ene Dwaas is de andere niet

Wat juist de oorsprong is van de 1 april grap is niet helemaal duidelijk (wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/1_aprilgrap), maar ik vind dat deze dag uitermate geschikt is om
De Dwaas, de nulla figura van de tarot, in de schijnwerper te plaatsen.
Niet de sprookjesachtige jongeling die Waite in zijn tarot weergaf, maar de meer aardse uit Tarot de Marseille en nee…niet gewoon ‘de Marseille’, maar wel die van Noblet.
Nu ben ik zeker geen ‘Marseille kenner’, dus over het los hangend belletje aan zijn kap kan ik geen zinnig verhaal vertellen. Maar er is 1 opvallend kenmerk aan deze Dwaas dat een oplettende vrouw (of man) niet over het hoofd kan zien ….
Mocht hij zich nog niet van bewust zijn van zijn potentiële kracht, dan heeft hij een kleine trouwe vriend, die er hem op doortastende wijze op attent kan maken.

A wish you all a Foolish Day

Auteur:

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick http://tarotcirkel.com

Een gedachte over “De ene Dwaas is de andere niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s