Getallen en tarot

De nummering van de kleine arcana

Als je de tarot bestudeert kan kennis over de kwaliteit van de getallen een meerwaarde zijn. Zeker bij het interpreteren van de kleine arcana is het een grote hulp.
De elementaire kaarten van de kleine arcana stellen het ontwikkelingsproces van dat element voor.

AAS
Zoals steeds bij de aanvang van een proces, is er in het begin nog niets. Niets tastbaars in elk geval, maar wel de potentiële energie om iets te creëren. De aas stelt de impuls van het element voor, het creatief beginsel nodig om een proces in gang te zetten.

TWEE
De twee is een startkaart omdat een eerste deling optreedt.  Het begin van een dynamisch proces dat start bij 2 en eindigt in de 9. In de twee barst de energie van de aas open.

DRIE
In de drie zet het gestarte proces zich verder. De eerste verkenning is voorbij en het moment  is aangebroken om een stap verder te zetten. De drie staat voor evolutie, verandering en de levenskracht in alles en iedereen.

VIER
De getalstrilling van de vier is die van structuur en orde. Het is een begrenzend en aards getal. Het vormt het fundament waarop de verdere evolutie zal steunen.

VIJF
De vijf is een dynamisch getal met een sterke energetische lading. Dat is ook nodig anders blijf je vast zitten in de stabiele energie van de vier. Het stelt vaak een kantelmoment voor. Zijn alle voorwaarden aanwezig om het proces verder te zetten of niet?

ZES
Na de felle energie van de vijf, komt men terecht in de stabiele zes. Een getal met een stabiele energie, maar veel rijker en vruchtbaarder dan die van de vier. Een energie waarin je zeer lang van kan genieten, tot er toch weer een gevoel van onbehagen optreedt. Tot je verlangt naar….

ZEVEN
Een zeven staat altijd voor veel energie. Zoveel zelfs dat je er bijna geen richting aan kan geven. Een gevoel van controleverlies treedt op. Je verliest het oriëntatiepunt en de energie bereikt niet altijd het gewenste doel.

ACHT
De veelheid aan energie uit de zeven, wordt in de acht  samengebundeld. Zo wordt de energie gericht op de vooruitgang van het dynamisch proces. De energie van de acht kan echter overweldigend zijn.

NEGEN
In de negen wordt de veelheid aan energie in een centraal punt verzameld. De samengebalde energie maakt de weg klaar om een volgende stap te zetten. Het is bij uitstek het getal van de zelfreflectie en zelfkennis.

TIEN
De samengebalde energie drukt en zoekt een nieuwe weg.  Het is een getal dat wijst op volheid. De tijd is aangebroken voor een nieuw dynamisch proces.
De energie wacht op een vernieuwende impuls.

leestip : Symboliek der Getallen van  Hajo Banzhaf

Tarot Cirkel

One thought on “Getallen en tarot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s