Spiegeltje, spiegeltje,….

De meeste gestelde vragen tijdens een tarotconsult gaan over relaties en geld, meestal zijn het ook toekomstgerichte vragen. Wanneer ik denk aan tarot en voorspellen hoor ik meestal een val dichtklappen. Eentje waarin de vraagsteller in de rol van hulpbehoevende en onwetende wordt geduwd en de tarotist in die van redder en helderwetende.

Terwijl de tarot juist een schitterend middel is om tot een diepgaand gesprek over het/jouw leven te komen. De tarot toont het leven vanuit een 360° perspectief.
Het nodigt uit tot een dialoog waarbij beide partners evenwaardig zijn. Elk met hun inbreng waardoor het mogelijk is een situatie vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. De tarotist is hierbij een soort moderator en /of vertaler tussen jou en de kaarten.
Die moderator heeft uitgesproken kwaliteiten :

  • kennis van tarot (het lijkt een evidentie)
  • tijd hebben ( een tien-minuten tarot consultatie lijkt me echt niet ideaal)
  • gespreksvaardigheden bezitten
  • enthousiasmerend, een echte motivator
  •  reflectief  ingesteld
  • een humanistisch levensvisie, geloven in de kracht van mensen
  • vertrouwenschenkend
  • met levenservaring
  • intuïtief

Allemaal normale kwaliteiten, die je in je hebt of kunnen aangeleerd worden.

Dus als jij je soms afvraagt wat de kaarten jou te vertellen hebben…. Neem er dan een paar vast en praat er tegen. Het gesprek zal misschien in het begin niet zo vlot verlopen. De tarot is namelijk al een oude dame. Ze neemt graag haar tijd om te praten over de dingen die echt belangrijk zijn. Haar taal is erg symbolisch van aard, zelden geeft ze je een vastomlijnd antwoord. Haar wijsheid is niet te koop, maar ze heeft het talent om je eigen wijsheid te laten open bloeien.

Mag ik me wagen aan een kleine voorspelling en een beetje advies. De volgende keer dat jij in de spiegel kijkt, zal je een tarotist zien. Vraag haar/hem af en toe om raad.

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Eén gedachte over “Spiegeltje, spiegeltje,….”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.