Arthur E. Waite en de liefde

Als jongeman knoopte hij intense vriendschappen aan met mannen. Uit de gedichten die hij in die periode schreef, blijkt dat hij voor sommige duidelijk romantische gevoelens koesterde, maar verder blijft het gissen naar zijn eerste liefdeservaringen.

Waite was bijna 30 toen hij voor het eerst verliefd werd op een vrouw, Annie Lakeman. Hij had al vlug door dat een andere, veel kapitaalkrachtiger man naar haar hand dong. Enkele maanden na haar ontmoeting met Waite huwde Annie met Granville Stuart Thorold Menteath.

Op 7 janauri 1888, net 30 geworden, huwde Waite met Annie’s zuster Ada Alice. Van grote liefde was geen sprake, maar meermaals wordt geschreven dat beiden erg op elkaars gezelschap waren gesteld.
Ada Alice was een zeer teruggetrokken vrouw die zelden iets zei.
Ze richtte zich vooral op de opvoeding van hun dochter Sybil
(° 22 oktober 1888). Het maakte haar weinig uit waarmee Waite zich bezig hield en al vlug verscheen Annie terug op het toneel.

Waite en Annie hadden een discrete relatie en zagen elkaar regelmatig tot 1902. Om een onbekende reden hadden ze vanaf dan geen geheime afspraken meer, maar de vriendschap bleef en ze zagen elkaar regelmatig op familie-bijeenkomsten.

In april 1916, leerde Waite de jonge Mary Broadbent Schofield kennen. Als Ada in 1924 sterft aan kanker, wordt de relatie met Mary hechter. In 1933 trouwen ze, maar wonen omwille van de gespannen relatie tussen Mary en Sybil (die nog steeds thuis woont) zelden samen.