Arthur Waite, de auteur

Arthur Waite schreef over esoterie en mystiek, maar is het meest bekend omwille van het ontwerpen van zijn tarotspel.

Waite was een vruchtbare schrijver. In 1938 had hij 46 boeken geschreven, zijn medewerking verleend aan meer dan 40 andere boeken en 40 rituelen geschreven voor twee mystieke ordes.
Zijn boeken brachten echter nooit genoeg op om hem van een vast inkomen te voorzien. Noodgedwongen schreef hij daarom ook veel artikels, columns en boekbesprekingen.

Dat zijn boeken zo weinig opbrachten was deels te wijten aan het feit dat hij gespecialiseerde literatuur schreef voor een beperkte doelgroep. Bovendien was zijn schrijfstijl nogal ouderwets. Men verweet hem vaak dat hij veel schreef, maar inhoudelijk weinig zei.
Dat hij een bloemrijke taal gebruikte en geen academicus was staat vast, toch waren zijn ideeën vaak vernieuwend en steeds gebaseerd op een intensieve literatuurstudie.
Hij had echter ook een scherpe pen en uitte openlijk zijn kritiek op de visie van anderen. Dit werd hem niet altijd in dank afgenomen.
Zijn spirituele nalatenschap vind je vooral in zijn boeken over mystiek, waarbij ‘Way of Divine Union’ (1915) als zijn belangrijkste werk wordt gezien.

Tarotliefhebbers kennen hem ongetwijfeld als mede-ontwerper van de Rider-Waite tarot, getekend door Pamela Colman Smith. Waite was tevens de auteur van het bijhorend boek  The Pictorial Key to the Tarot die in 1910 voor het eerst verscheen. Hoewel dit boek vooral bekendheid verwierf omwille van de tarotlegging ‘het Keltisch kruis’ is het volgens mij voornamelijk interessant omdat hij dieper ingaat op de esoterische betekenis van de grote arcana en zijn visie op tarot.
Het boek had niet voor niets de ondertitel ‘Being Fragments of a Secret tradition under the Veil of Divination’

Bekijk zeker de webinar waarin Dr. Marco Pasi  spreekt over de  werken van Waite en zijn invloed op het esoterisch denken.

Dr Pasi over Waite

 

 

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

2 gedachten over “Arthur Waite, de auteur”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.