Tarotlegging : de tijdslijn


Een tijdslijn leggen is een eenvoudige legging. Meestal gebruik ik hiervoor een onpaar aantal kaarten omdat je zo ook een middelpunt hebt. Tijd is natuurlijk relatief, ook in een tarotlegging. Het is niet de bedoeling een exacte tijd op elke kaart te plakken, maar wel om een evoluerend proces weer te geven.

In deze legging zien we zwaarden 8 – zwaarden 6 – zwaarden 10 – bekers 8 – bekers aas.
De kaarten werden willekeurig getrokken uit een volledig deck. De vraag die bij de legging hoort is :
‘Hoe zal ik evolueren op vlak van zelfontwikkeling? ‘

De vraagsteller zit duidelijk in een fase waarin hij (het kan natuurlijk ook een ‘zij’ zijn) veel nadenkt. Zwaarden zijn nooit ‘gelukkig’ als ze een hoog nummer hebben en hier hebben we 8, 6 en 10. Veel gedachten dus, dit blijkt al uit de 8. Numerologisch staat dit voor zeer veel energie, die echter niet doelgericht is. De 6 staat voor stabiliteit en evenwicht. Met de overvloed aan gedachten wordt er dus weinig gedaan. En wat gebeurt er als je veel ideeën hebt, maar er niets mee doet….. dan kom je in een situatie terecht waarin je je slachtoffer voelt van je eigen gedachten, ze beklemmen je.
De 10 wijst steeds op het einde van een proces, de vraagsteller zal dus niet blijven zitten met dit kluwen van gedachten. We zien in de 10 van zwaarden, duidelijk een overgave, een los laten van gedachten en daarin zit de bevrijding. Een bevrijding die duidelijk heel veel emoties zal vrijmaken (8 bekers). Bekers voelen zich altijd ‘gelukkiger’ als ze een hoog cijfer hebben. Nu bestaat het gevaar dat er met de overvloed aan positieve emoties niets wordt gedaan.
De Aas van Bekers is een kaart die een proces dat moeilijk startte prachtig afsluit. In deze kaart zien we de kiem van nieuw inzicht, zeer spiritueel van aard. Het wijst op de aanwezigheid van een sterke zintuiglijke gevoeligheid en de kracht om je te verbinden met je innerlijke wijsheid.

Auteur: Tarot Cirkel

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.