Geplaatst in tarot

Ontmoeting met…. Ciro Marchetti

Ik ben een bewonderaar van het artistieke werk van Ciro. Ik heb zelfs enkele jaren uitsluitend zijn Gilded Tarot gebruikt. De kleurcombinaties, de vloeiende lijnen, de dromerige sfeer, het spreekt me erg aan. Ik was dan ook blij verrast toen ik merkte dat hij op de affiche stond van de Tarosophy International Congres 2011.

Ciro begon zijn lezing met de mededeling dat hij eigenlijk niet zoveel over tarot had te vertellen. Een beetje jammer, gezien hij er toch zijn boterham mee verdient, maar ach ….Ik was meteen benieuwd naar wat hij ons dan wel te vertellen had. Zijn artistieke roots liggen in de marketing en reclamewereld en je voelt meteen aan dat hij een talent heeft om gevoelens en ideeën om te zetten in een visuele kunstvorm. Helaas stelde ik vast dat Ciro graag kritiek spuit op anderen. Meestal verpakt hij zijn kritiek op een ‘humoristisch’ manier. Blijkbaar delen we dezelfde mening over het artistiek talent van Pamela Colman Smith. De tarot die zij creëerde mag dan een mijlpaal zijn in de tarotgeschiedenis, de afbeeldingen prikkelen mijn intuïtie niet. Je kan je de vraag stellen of het daarom nodig is haar werk op een kinderachtige manier belachelijk te maken.
Na nog even de tarotindustrie op hun donder te hebben gegeven, omdat ze zijn herwerkte Gilded Tarot niet op de markt willen brengen, werd zijn meer recent werk in de kijker gezet. Zijn Tarot of Dreams en Oracle of Visions zijn prachtig.  Zijn herwerkte Gilded Tarot spreekt me minder aan. Ik vind dat hij o.a. de gelaatstrekken te hard maakt en hiermee de dromerige sfeer kapot maakt. Zijn presentatie werd afgesloten met bijna een half uur!!! tarot animaties, die ook allemaal te vinden zijn op het internet.

Auteur:

Ik ben gepasioneerd door de symboliek en geschiedenis van de tarot. Tarot is een prachtig visueel medium om jezelf te ontdekken. Tarot heeft haar wortels in de Westerse Spirituele Traditie en heeft verschillende raakvlakken met het Christendom, alchemie, de westerse cultuur, filosofie,... Tarot is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Annick http://tarotcirkel.com

3 gedachten over “Ontmoeting met…. Ciro Marchetti

  1. Over smaak en kleur valt niet te discuteren en tarotspellen zijn er in ieders smaak en kleur. Tussen mijn ongeveer 1300 decks valt dit deck niet onder the Happy Few. Mooi is ie zeker wel, maar naar mijn aanvoelen niet beleefd. Jouw verhaal verwondert mij dan geenszins.
    Ciro is wat mij betreft een échte vakman als illustrator en heeft met zijn wondermooie kaarten zeker een gat gevonden in de “New Age”markt, maar een doorleefd spel, dat zie ik er niet in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s